Χθές είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε ένα πραγματικό adventure rider, τον Ισπανό Pablo Carrion de Quesada. Αεροναυπηγός στο επάγγελμα, με μεγάλη αγάπη για τη μοτοσικλέτα και την εξερεύνηση.

Το καλοκαίρι του 2018 αποφάσισε να πουλήσει την επιχείρηση του και να αγοράσει μια μοτοσικλέτα περιπέτειας μεσαίου κυβισμού με την οποία θα ξεκινούσε για ένα ταξίδι εξερεύνησης, τόσο γεωγραφικής όσο και εσωτερικής.

Βασικό σχέδιο είναι να διασχίσει την Ευρώπη κάνοντας μερική χρήση της διαδρομής του ΤΕΤ, σε τέτοιο βαθμό ώστε να καταλήξει σε μια αναλογία περίπου 50% χωμάτινων διαδρομών - ασφάλτινων επαρχιακών δρόμων. Τελικός προορισμός ακόμη δεν υπάρχει, αλλά οι πιθανότητες είναι μάλλον δύο: διάσχιση Ρωσίας με προορισμό την Ασία ή διάσχιση της Τουρκίας και μετά βλέπουμε …

Μοτοσικλέτα επιλογής του; Τι άλλο από το ικανότατο για αυτό το ταξίδι Husqvarna 701 enduro, τροποποιημένο αρκετά ώστε να καλύψει όλες του τις ελλείψεις στην άνεση, την προστασία αναβάτη και τη δυνατότητα μεταφοράς αποσκευών. Το 701 είναι εξοπλισμένο με rally-kit πύργο, φώτα, ζελατίνα προστασίας και κάγκελα μεταφοράς από την Ολλανδική εταιρία Nomad-ADV. Ο Pablo δεν είναι πεπεισμένος για την αεροδυναμική ικανότητα του κιτ καθώς έχει σοβαρούς στροβιλισμούς σε ταχύτητες άνω των 100 km/h και σαν αεροναυπηγός ο ίδιος, η γνώμη του έχει αρκετή βαρύτητα.

Ως βασικός εξοπλισμός μεταφοράς έχει χρησιμοποιηθεί το μοντέλο Enduristan Monsoon 3 (2× 30lt) το οποίο έχει φτάσει πραγματικά στα όρια της χωρητικότητας του. Μοναδική πρόταση που είχαμε να κάνουμε αφορούσε το δέσιμο των βαλιτσών πάνω στα πλαϊνά κάγκελα, κάνοντας χρήση των δυο έξτρα ιμάντων της εταιρίας ROK Straps που περιλαμβάνονται στις Monsoon 3 “with frames” επιλογή, ώστε στη σκληρή χωμάτινη χρήση να μην χοροπηδούν μεταβάλλοντας διαρκώς το κέντρο βάρους της μοτοσικλέτας. Ότι δεν χωρά στις βαλίτσες τοποθετείται σε rolltop σάκο πάνω από τη σέλα και τις πλαϊνές. Όλα τα προσωπικά του είδη και ηλεκτρονικές συσκευές είναι συγκεντρωμένα στο tankbag ώστε να αφαιρούνται γρήγορα σε κάθε στάση για λόγους ασφάλειας.

Βασικό στοιχείο του κιτ αποτελεί και η επιμήκυνση της αυτονομίας στα 400 km με την προσθήκη δεύτερου ντεπόζιτου της εταιρίας Rade Garage (701 auxiliary tank), το οποίο ταυτόχρονα βελτιώνει τον κακό σχεδιασμό στο φιλτροκούτι με κιτ της εταιρίας TwinAir. Η έξτρα αλουμινένια ποδιά προστασίας κινητήρα του 701 αποδείχθηκε πολύ πιο σωστή επιλογή από άλλες εξεζητημένες λύσεις όπως τα ανθρακονήματα, καθώς οι γεμάτες με πέτρα μεσογειακές χώρες, καταπονούν διαρκώς το σημείο αυτό.

Όταν ο Pablo αναζήτησε ένα νέο κράνος για το εγχείρημα του, τα κριτήρια ήταν να είναι ελαφρύ, ασφαλές, με καλή αεροδυναμική συμπεριφορά και ικανό να χρησιμοποιηθεί με ή χωρίς ζελατίνα ανάλογα με τις ανάγκες και συνθήκες του ταξιδιού. Μάλλον φυσική ήταν η επιλογή του KLiM Krios adventure helmet. Συζητήσαμε εκτενώς τα χαρακτηριστικά του καινοτόμου ανθρακονημάτινου κράνους σε συνθήκες πραγματικής οδήγησης περιπέτειας και με μεγάλη ευχαρίστηση διορθώσαμε μια μικρή ζημιά που συνέβη στο ταξίδι μέσω του πρότυπου συστήματος εγγύησης της Most Wanted Warehouse | KLiM στην Ελλάδα.

Τέλος οι αναρτήσεις έχουν δεχθεί κιτ revalving από κάποιον Ισπανό βελτιωτή ώστε να δουλεύουν σωστά με όλο αυτό το επιπλέον βάρος, αλλά η έλλειψη ρύθμισης προφόρτισης ελατηρίου του πίσω αμορτισέρ πραγματικά ταλαιπωρεί τον Pablo μόλις αφαιρέσει τις αποσκευές και προσπαθήσει να εξερευνήσει την πόλη στην οποία μόλις έφτασε.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο νέο μας φίλο και ασφαλή χιλιόμετρα. Μπορείτε να ακολουθήσετε ζωντανά το ταξίδι του Pablo στο thread Madrid-Europe(TET)-Asia που έχει δημιουργήσει για το σκοπό αυτό στο μεγαλύτερο παγκόσμια φόρουμ αναβατών μοτοσικλέτας περιπέτειας Adventure Rider (advrider.com).

Join the Most Wanted newsletter!

Μη-έγκυρο email!