Τι είναι το Trans Euro Trail;

Αποτελούμενο από 38.000 χωμάτινα χιλιόμετρα, το Trans Euro Trail είναι ένα επικό ταξίδι μοτοσικλέτας σε ορισμένα από τα πιο απομακρυσμένα, ποικίλα και εμπνευσμένα τοπία της Ευρώπης. Επηρεασμένο από το πρωτοποριακό Trans America Trail, το Trans Euro Trail ενθαρρύνει τους περιπετειώδεις αναβάτες να ταξιδεύουν με ελαφρύ εξοπλισμό και να γνωρίσουν την πλούσια ποικιλία της γης και του πολιτισμού της Ευρώπης.

Το Trans Euro Trail (TET) είναι η Ευρωπαϊκή Off-road Περιπέτεια. Είναι μια πολιτισμική περιπέτεια εκτός δρόμου από βαθιά μέσα στον Αρκτικό Κύκλο μέχρι το κατώφλι της Αφρικής ...

Με τη βοήθεια μιας ομάδας ενθουσιωδών εθελοντών που ονομάζονται Linesmen, το Trans Euro Trail βασίζεται στην κοινότητά του για να βρει και να διαχειριστεί το συνεχώς εξελισσόμενο δίκτυο των διαδρομών που διασχίζουν τριάντα χώρες. Δεν είναι μια εμπορική οντότητα και δεν είναι τουριστική εταιρεία. Όλοι οι συμμετέχοντες στο Trans Euro Trail έχουν τον ίδιο στόχο, για να προωθήσουν την lightweight περιπέτεια μοτοσικλετών και την πλούσια εμπειρία εξερεύνησης τοπίων, πολιτισμών και συνόρων.

Σε αντίθεση με το πολύ διάσημο Trans America Trail, το TET είναι μια συνεχώς μεταβαλλόμενη, συνεργατική προσπάθεια αναβατών από όλη την Ευρώπη, ενώνοντας τους adventurers με ένα κοινό στόχο.Όπως λέει ο John Ross, ο εγκέφαλος πίσω από το TET:

Ελπίζουμε να κάνουμε mainstream την backpacking περιπέτεια μοτοσικλέτας, μια αποδεκτή μορφή αγροτικού τουρισμού που μπορεί να πραγματοποιηθεί με βιώσιμο τρόπο

Πού πηγαίνει το Trans Euro Trail;

Το TET έχει δύο μέρη, ένα Ανατολικό και ένα Δυτικό. Η διαδρομή διασχίζει τη Φινλανδία, τις χώρες της Βαλτικής, την Πολωνία, την Ουκρανία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Βουλγαρία πριν κάνει λούπα στον Βόσπορο στην Τουρκία και στη συνέχεια εισέρχεται στην Ελλάδα και διασχίζει τα Βαλκάνια, την Ιταλία και τη Γαλλία, διέσχισε τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Δανία, τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία. Μετά από συνάντηση στη Νότια Γαλλία, το ΤΕΤ διέρχεται από την Ανδόρα, την Ισπανία και την Πορτογαλία για να φτάσει στην Ταρίφα στα Στενά του Γιβραλτάρ. Ελπίζουν να προσθέσουν πολύ σύντομα την Αυστρία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία στην ανατολική διαδρομή.

TET DSC 4217 storie

Ποιο μέρος από το ταξίδι είναι χωμάτινο;

Όσο το δυνατόν περισσότερο! Ο στόχος είναι να αποφευχθεί η άσφαλτος, αλλά στην πολυσύχναστη ήπειρό μας αυτό μερικές φορές είναι αδύνατο. Εκεί όπου ακολουθούνται ασφάλτινοι δρόμοι, είναι δευτερεύοντες και γραφικοί.

Ποιο είδος μοτοσικλέτας είναι κατάλληλο για το ΤΕΤ;

Το Trans Euro Trail απευθύνεται σε μονοκύλινδρες μοτοσικλέτες μικρών και μεσαίων κυβικών, όπως τα WR250R, XT600, XT660Z Tenere της Yamaha, το GP450 της CCM, το KTM 690 και το DRZ400 της Suzuki. Μεγαλύτερες μοτοσικλέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά οι αναβάτες πρέπει να είναι αρκετά έμπειροι και πολύ ικανοί. Μαλακές αποσκευές και ελαφρύ φόρτωμα είναι η κεντρική ιδέα - αφήστε τα μεταλλικές σας βαλίτσες και τις πολυθρόνες στο σπίτι. Αυτό είναι overlanding στην καθαρότερη μορφή του.

Ποιοι είναι οι Linesmen;

Το Trans Euro Trail μπορεί να υπάρξει μόνο με τους Linesmen και τους Lineswomen. Ένα εγχείρημα τόσο μεγάλο όσο η Trans Euro Trail χρειάζεται παθιασμένη και αφοσιωμένη φροντίδα.

Καθώς το Trans Euro Trail δρομολογείται σε όλη την Ευρώπη, μέσα από τα δάση και τα μεσαιωνικά χωριά, στα μεγάλα περάσματα ορεινών όγκων, στα ανοιχτά βοσκοτόπια και στην τούνδρα, στη ζέστη και το κρύο, τη βροχή, τον άνεμο και τον ήλιο, κάθε χιλιόμετρο έχει χαρτογραφηθεί από προηγούμενους ταξιδιώτες. Οι διαδρομές, τα σχόλια και οι τροποποιήσεις μεταφέρονται στη συνέχεια στον Linesman της χώρας που συντονίζει την ανάπτυξη και εξέλιξη του Trans Euro Trail.
Μόλις είναι έτοιμο το περιεχόμενο της επόμενης έκδοσης του τμήματος της διαδρομής, το διαβιβάζει στο TET HQ για να το προσθέσει στον ιστότοπο ως την οριστική διαδρομή. Όλοι οι αναβάτες δίνουν το χρόνο τους ελεύθερα και πρόθυμα. Όλοι είναι αναβάτες και όλοι έχουν πάθος να μοιραστούν την αγάπη τους για τα μονοπάτια και τα τοπία των χωρών τους με άλλους. Ορισμένοι αναλαμβάνουν το ρόλο για ένα χρόνο, μερικοί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι Linesmen δεν πληρώνονται αλλά ανταμείβονται με τη θέα των φωτογραφιών, των εκθέσεων και των βίντεο, την υποβολή αναφορών μονοπατιού από τους χρήστες και την περιστασιακή ηλεκτρονική αλληλογραφία ευχαριστιών!

TET map

Ποτέ μην ξεχνάτε ότι το Trans Euro Trail απευθύνεται σε μονοκύλινδρες μοτοσικλέτες μικρών και μεσαίων κυβικών (250-450cc). Μεγαλύτερες μοτοσικλέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά οι αναβάτες πρέπει να είναι αρκετά έμπειροι και πολύ ικανοί.

Για να μάθετε περισσότερα, επισκευτείτε το Trans Euro Trail (TET)

 

Join the Most Wanted newsletter!

Μη-έγκυρο email!